De Amstel Club

 

Over ons

De club is een zelfstandige entiteit binnen het Amstel InterContinental Hotel. Het Amstel Club Service Center, gesitueerd naast de lobby, biedt advies en service aan de leden.

Leden en hun partners, relaties en introducés zijn altijd welkom in het Amstel InterContinental Hotel, en beschikken er over diverse mogelijkheden. Zo is er de clubruimte op de balustrade, waar zitjes beschikbaar zijn en een mooi aangrenzend terras. Ook kunnen leden gebruik maken van de zalen van het Amstel Hotel, het Amstel Club Service Center reserveert deze graag voor hen. Daarnaast is de A Bar van het Amstel InterContinental Hotel door de week overdag voor clubleden beschikbaar om in alle rust te werken of te praten.

Het Amstel InterContinental Hotel beschikt over valet parking en wanneer u per boot komt kunt u, in overleg, gebruik maken van de aanlegsteigers.

Service Center

Het Amstel Club service center in de lobby van het hotel is een meeting point voor de leden en hun gasten en men kan hier tevens terecht voor informatie en/of reserveringen,

Bestuur & Management

Jos Verhorst

Jos Verhorst

Voorzitter

Anita Bos - Luijckx

Anita Bos - Luijckx

Bestuurslid

Hylcke Okkinga

Hylcke Okkinga

Secretaris

Thomas Paardekoper

Thomas Paardekoper

Penningmeester

Management:
Dennis Katz   Clubmanager

Mieke Pardieck  Officemanager

Comité van Aanbeveling:
Prof. Cees Dam

Mr. Boris Dittrich

Dr. Frits J.D. Goldschmeding

Alex D. Mulder

Mr. Willem F.C. Stevens

Drs. Cor van Zadelhoff

Bestuur:
Jos Verhorst, voorzitter

Hylcke Okkinga, secretaris

Thomas Paardekooper, penningmeester

Anita Bos-Luijckx, bestuurslid

Historie

Geschiedenis

De sluiting van De Groote Club in 1975 vormde de aanleiding voor het oprichten van De Amstel Club op 3 juni 1976. Een aantal leden van De Groote Club was ondergebracht bij de Industriële Club, maar bij velen leefde de behoefte aan een eigen club met de zekerheid gelijkgestemde of gelijkgerichte mensen uit het bedrijfsleven, de vrije beroepen e.d. te ontmoeten. De leden uit de vrije beroepen werden voornamelijk gezocht onder de advocaten, accountants, architecten, artsen en notarissen.

Besloten werd om de club onder te brengen in het Amstel Hotel, dat zich bereid toonde om hiertoe een ingrijpende verbouwing uit te voeren.

Niet alleen het bedrijfsleven werd voor het lidmaatschap uitgenodigd. Ook uit de universitaire wereld, de kunst en de medische wereld kwamen leden voort.

Er werd een formule opgesteld met een eigentijds karakter, waarbij ook vrouwen welkom waren en de partners van de leden gelijke rechten kregen als de leden zelf. Uitgangspunt was dat de club zowel een zakelijke als een sociale functie moest hebben.

De club moest niet gezien worden als een voortzetting van de Groote Club of als concurrentie voor de Groote Industrieele Club. De Amstel Club had niet alleen een heel andere opzet maar, al was het maar door de ligging buiten het stadscentrum, ook een ander bereik.

 

Heden

De Amstel Club geniet een ‘elitair’ imago door de strenge ballotage, de locatie, de accommodatie en een ledenbestand dat voor iedereen waarde toevoegt. In tegenstelling tot dit imago heerst er een informele, toegankelijke en warme sfeer binnen de club.

De clubruimte op de balustrade van het Amstel Hotel is ingericht met diverse zitjes en beschikt over een aangrenzend terras.

De club organiseert diverse evenementen voor haar leden en hun introducés, zowel binnen als buiten het Amstel Hotel. Bij veel leden blijken deze evenementen de reden te zijn geweest om lid te worden.

De leden genieten bepaalde privileges in het hotel in de vorm van kortingen en kunnen tevens gebruik maken van de faciliteiten van een aantal zusterclubs in het buitenland.

Zusterclubs

Wij hebben een samenwerkingsverband met de volgende buitenlandse clubs:

The Stephens Green Hibernian Club

9 St. Stephens Green

Dublin 2, Ireland

www.sghc.ie

The Netherland Club of New York

65 West 54th Street

New York, N.Y. 10019, U.S.A.

www.netherlandclub.com

Club Baur au Lac

General Guisan-Quai 8, CH 8002 Zürich(P.O. Box, CH-8022 Zürich), Switzerland

www.cbal.ch

Carlton Club

69 St. James’s Street

London SW1A 1PJ, United Kingdom

www.carltonclub.co.uk

De Warande

Zinnerstraat 1, 1000 Brussel, België

www.dewarande.be

The National Club

303 Bay Street

Toronto, Ontario M5H 2R1, Canada

www.thenationalclub.com

Chesa Veglia

Via Veglia 2

CH-7500 St. Moritz, Switzerland

www.badruttspalace.com

Sällskapet Club

Arsenalsgatan 7

SE-11147 Stockholm, Sweden

www.sallskapet.se

Saint James Club, Paris

5, Place du Chancelier Adenauer

75116 Paris, France

www.saintjamesclub.com

error: Content is protected !!